22. 5. 2023

Puzzlím ještě neodzvonilo

Od

Záliba a relaxační činnost, jakou je skládání puzzlí bylo sice na vrcholu už před dávnější dobou, ale pořád ještě nezaniklo. Lidé si v puzzlích libují, tráví volný čas jejich skládáním a soustředěním se na každý jeden dílek. V čem je kouzlo této skládačky a proč by měl tento koníček zajímat i vás?
dílky puzzle

Jako dekorace do bytu/domu

Skládání puzzlí není jen o vyplnění volného času, ale i o způsobu zařízení vašich prázdných zdí v bytě nebo domě. Není pravdou, že je to už dávno klišé. Vybrat si vkusnou a tématickou skládačku, která bude dokonale ladit do vašeho domova můžete kdykoliv a konečný výsledek vás nadchne. Můžete si je zarámovat nebo nimi vyzdobit i dětský pokoj. Dnes už máte spoustu možností, jak puzzle využít a to třeba tak, že si je necháte poskládat z vašich vlastních fotografií. Takový obraz se bude v dětském pokojíku vyjímat mnohem více než obyčejná fotografie.

3D puzzle – nová úroveň skládání

I puzzle se dostali na vyšší level, a to v podobě 3D verze, která je poněkud náročnější, ale o to více lákavá než její klasika. Sestavit si z jejich ohebných, a přitom dokonale pasujících kousků můžete vše, co je vám k dispozici. Auta, hrady, zámky nebo různé památky jsou fascinující díky způsobu skládání a ve vašem bytě si najdou určitě nějaké vznešené místo. Dětem můžete nabídnout skládačku glóbusu, kterou seženete i v podsvícené podobě. Do sestavení dílků v 3D, se samozřejmě můžete zapojit všichni doma a spojit tak čas strávený společně s volnočasovou aktivitou, která se může stát i vašim hobby.
puzzle ball

Z psychologického hlediska je to antistresový koníček

Skládání se považuje za nesmírně hodnotnou aktivitu, která působí příznivě na náš nervový systém, rozvoj myšlení, soustředění a prospívá nám lépe zvládat těžké stresové období v běžném životě. Při této relaxační chvilce, kdy všechna pozornost směřuje na jediný cíl – mít všechny dílky na správném místě, se naše mysl rozvíjí z psychomotorického hlediska a zásobuje nás to klidem a pohodou, která je nesmírně vzácná obzvláště v této době. Ponořte se i vy do tohoto koníčku a nebudete litovat žádné hodiny strávené spájením jednotlivých dílků.